Eliberarea certificatului de platitor de TVA

Daca v-ati infiintat de curand firma si ati declarat-o platitoare de TVA la Registrul Comertului va trebui sa faceti un drum pana la Administratia Financiare in raza caruia se afla sediul social al firmei pentru a va ridica certificatul de platitor de TVA.

Certificatul de platitor de TVA este un certificat similar celui de inregistrare al firmei care dovedeste faptul ca firma este inscrisa ca platitor de TVA si are dreptul sa factureze cu TVA. Facturarea cu TVA nu este constransa de intrarea in posesie a certificatului doveditor, ci de optiunea de a deveni platitor de TVA prin inregistrarea la Registrul Comertului sau prin depunerea declaratiei 010 la Administratia Financiara. Certificatul este totusi util in relatia cu clientii si furnizorii, care pot solicita o dovada in acest sens.

Pentru eliberarea certificatului, trebuie sa mergeti la Administratia Financiara, prezentand urmatoarele documente:
- cerere eliberare a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA pentru comerciantii care se inregistreaza in scopuri de TVA de la infiintare (gasiti model aici, doar prima pagina*)
- copie CUI
- imputernicire pentru eliberare certificat TVA (descarca model de aici)
- copie CI/BI a imputernicitului

Certificatul este printat pe hartie securizata in doua exemplare A5 (similar cu acest model), din care un exemplar va va fi inmanat dumneavoastra iar unul va fi pastrat de cei de la administratie dupa ce scrieti pe verso “Am primit un exemplar. Data/Nume in clar/Semnatura”

* modelul de cerere de pe site-ul mfinante.ro o sa va ceara sa completati CUI-ul firmei atat la punctul 1 cat si la 5. Nu stiu de ce, probabil vor sa fie siguri ca nu mintiti :) .

Nu sunt permise comentariile.