Deschidere dosar la ITM

Atunci cand o firma angajeaza pentru prima data pe cineva, impreuna cu contractul de munca al angajatului, trebuie depus la ITM un dosar pentru inregistrarea firmei.

Dosarul trebuie sa contina:
1. Biblioraft pentru incopciat (mic sau mare, in functie de numarul estimat de angajati), in care vor fi puse toate documentele
2. Trei dosare cu sina de incopciat
3. Zece tiple de plastic
4. Actele firmei in original
– CUI (certificat unic de inregistrare)
– hotarare judecatoreasca de infiintare
– actul constitutiv
– certificat constatator de la infiintare
– toate modificarile ulterioare
5. Copii dupa actele firmei de la punctul 4
6. Copie dupa CUI – 2 exemplare
7. Delegatie pentru imputernicit
8. Contractul de munca (sau contractele de munca, daca sunt mai multe) insotite de toate documentele necesare (copie CI, copie certificat de nastere, copie a ultimului act de studii, carnet de munca)

Cu dosarul acesta mergeti la ITM Bucuresti, la (ghiseul de inregistrare firme noi, de unde vi se v-a indica numele unui inspector, care v-a fi inspectorul firmei) ghiseele sectorului unde isi are firma sediul, si unde un inspector v-a prelua firma si ii v-a atribui un numar de dosar. Inspectorul firmei v-a inregistra contractele de munca si va v-a returna 2 exemplare ale contractului. Numarul de dosar ca si numele inspectorului trebuie ulterior trecute pe toate documentele emise de firma care ajung la ITM (state de salarii, contracte de munca, acte aditionale, decizii).

Inspectorul firmei este punctul dumneavoastra de contact in ce priveste cartile de munca. El completeaza cartile de munca, vi le imprumuta sau elibereaza adeverinte de salariat. Notati-va programul lui de birou, care la ITM Bucuresti este foarte restrans.

Procedura de mai sus este valabila pentru ITM Bucuresti, si poate fi diferita in alte judete. Programul de lucru pentru preluare firme noi este Luni-Joi, intre 9:00 si 13:00.

un comentariu to “Deschidere dosar la ITM”

  1. dana says:

    Mai nou firma se inregistreaza direct launul din inspectorii de la sectorul unde isi are sediul firma. Restul a ramas la fel.