Printare/salvare in format PDF

PDF a devenit in ultima vreme formatul cel mai utilizat pentru transmiterea diverselor documente pe internet.

Printre avantajele formatului as enumera:
- arata (cel putin teoretic) la fel pe toate computerele unde e vizualizat
- exista nenumarate aplicatii de vizualizare gratis
- nu poate fi editat foarte usor (sau deloc daca este criptat)
- ii poate fi atasata o semnatura digitala care sa confirme ca este originalul emis de cineva
- etc.

Multe aplicatii, atat desktop cat si online, ofera posibilitatea de salvare in format PDF, insa pentru acelea care nu ofera aceasta posibilitate exista o solutie foarte simpla, si anume instalarea unei “imprimante PDF”. Aceasta consta intr-un program care odata instalat adauga in lista de imprimante o imprimanta care, atunci cand e selectata, ne ofera posibilitatea sa salvam in format PDF orice putem printa la o imprimanta normala si care va arata in PDF exact cum ar arata pe hartie.

Genul acesta de aplicatie se bazeaza pe faptul ca majoritatea imprimantelor moderne folosesc ca si format primit de la computere, formatul PS – PostScript, care a fost un precursor al formatului PDF. Prin urmare, conversia de la formatul PS la PDF este una destul de naturala.

Noi folosim pentru printarea in PDF, si suntem foarte multumiti, aplicatia CutePDF care poate fi descarcata de la adresa: http://www.cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp
Atentie la instalare, sunt doua programe care trebuiesc salvate si rulate, un convertor de la PS la PDF si aplicatia CutePDF.

2 comentarii to “Printare/salvare in format PDF”

  1. tina says:

    Am o soc. mai mare cu multa fluctuatie.Cum pot printa din revisal, activi din luna anterioara, sau incetati.
    va multumesc!

  2. admin says:

    Din pacate aplicatia Revisal ofera doar 3 rapoarte, niciunul din ele customizabil. Datele sunt disponibile in baza de date, dar trebuie sa gasiti pe cineva care stie sa le acceseze si sa va furnizeze un raport cu ceea ce doriti.